[Oversigt over alle 40 emner i galleriet kan ses her]

Krøltoppede pelikaner – Kerkinisøen i Grækenland

I Nordgrækenland ved søen Kerkini findes en større bestand af den krøltoppede pelikan (dalmatin). I januar måned er fuglen i yngledragt, hvilket bl.a. ses på den røde strubepose. Januar 2023.

Se billeder

Gribbe i Rhodopebjergene i Bulgarien

I Rhodopebjergene i Bulgarien har de held med genudsætte både gåsegrib (griffon vultures) og munkegrib (black vultures) via et rewildingprojekt støttet af EU. Optaget fra fotoskjul i Strandzhevo. Januar 2023.

Se billeder

Havørne – Gostynin – Polen

Fotograferet fra fotoskjul nær byen Gostynin i Polen. Der bliver udlagt kød til ørnene og der opstår en ”kamp” for retten til at spise kødet. Det kan se drabeligt ud, men der er kun tale om markeringer. November 2022.

Se billeder

Grønland 2022

En 10 dages spændende rejse på Grønlands Vestkyst. Med sejltur fra Diskobugten op til Uummannaqfjordene og videre til Eqi og retur til Ilulissat. August 2022.

Se billeder

Slaguglen fra Västra Götaland

Slagugle. Den har sit navn efter dens ”temperament”. Hvis man i yngletiden kommer for tæt på reden eller dens unger angriber uglen med stor fart med udspilet kløer og har ry for at kunne slå en voksen mand omkuld. Februar 2022.

Se billeder

Florida 2021

Et herligt genbesøg i december 2021. Florida er et eldorado for fuglefotograferer. Selv når det er vinter i Florida er der fortsat mange fugle. På grund af klimaet er mange fugle standfugle og det giver nogle gode fotomuligheder på trods af årstiden.

Se billeder

Fotoskjul Spanien

Spanien har et meget rigt og varieret fugle- og dyreliv. I november 2021 deltog jeg i en fotoworkshop i Adamuz og i Laguna de Taray. Billederne er fotograferet fra skjul, som var indrettet/placeret i meget unikke omgivelser og netop i områder, hvor dyrene forventes at kunne opleves.

Se billeder

Den store Hornugle

Den store hornugle. Europas største ugle. En sjælden ynglefugl i Danmark. Jeg var heldig at møde denne prægtige fugl i Skåne, hvor den opholdt sig i en lille lund af fyrretræer tæt ved stranden. Oktober 2021.

Se billeder

Tejst

Tejst tilhører gruppen af alkefugle ligesom søkonge, lunder, lomvie og alk. Alkefugle kaldes også for den nordlige halvkugles "flyvende pingviner". Tejsten er karakteristisk med røde ben, fødder og mund og hvide vingefelter. Den yngler bl.a. på øen Hirsholmen. Tejsten er kun på land i yngleperioden april-juli. Resten af året befinder den sig på åbent hav. Maj 2021.

Se billeder

Kobbersnepper

Den store kobbersneppe er en vadefugl. I Danmark er den en fåtallig ynglefugl. Det er en smuk og yndefuld fugl. Jeg havde held med at overvære et parringsspil, hvor parret viste deres flotte luft- og vand akrobatik og en smuk dansende adfærd på jorden. Værneengene v/ Ringkøbing Fjord. April 2021.

Se billeder